Az iskoláról


Iskolánk fenntartója a MusicalVarázs Alapítvány.

Szoros együttműködő partnere a Dunakanyar Általános Magániskola és a Dunakanyar Alternatív Oktatásért Alapítvány.

Iskolánk 2019. május 27-én lett megalapítva, akkor már tudatosan együttműködve a Dunakanyar Általános Magániskolával, ahol iskolánk székhelye található. Fontosnak tartjuk, hogy a Dunakanyarban élő gyermekek, egészen Budapestig lehetőséget kapjanak a Színjáték, valamint a Képzőművészet - Grafika oktatásban való részvételre. Szentendre a festők városa, ugyanakkor hiány az OM által hitelesített oktatás és bizonyítványok kiadása ezen a területen. A Színjáték szintén ilyen formában van jelen a dunakanyari városokban. A gyerekek noha lehetőségeket kapnak a szereplésekre és járnak színjátszó körökbe, de bizonyítványt nem kapnak érte. Ezen szerettünk volna változtatni, helyi szinten.

Fontosnak tartjuk, hogy oktatóink és vezetőink olyan, a napi életben aktívan dolgozó művészek, akik szakmailag elismertek és fontosnak tartják a jövő generációjának oktatását.

Minden évben szeretnénk együttműködni a József Attila Színházban szervezett Ádámok és Évák színjátszó fesztivállal. Célunk, hogy minden tanévben egy - a szakmai szempontokat figyelembe véve - arra készen álló csoportot vigyünk megmérettetni.

A Dunakanyar kulturális életében is jelen szeretnénk lenni, Szentendre város rendezvényein, kiállításain és a környező városok által rendezett fesztiválokon, programokon gyermekeinket szerepeltetni.

Szeretnénk szoros együttműködést kialakítani a városok vezetőségeivel, kulturális intézményeivel, iskoláival, művészeivel.

A Színjáték tanszak tanulói minden tanév végén előadnak egy produktumot, amit az osztályt tanító tanár rendez nekik.

A Képzőművészet - Grafika tanszak tanulói minden évben egy kiállítás keretén belül mutathatják meg műveiket a publikumnak.


Jövőre is vannak céljaink. Alapfokú Művészetoktatáson belül szeretnénk elindítani a Színjáték tanszak testvérképzését, a Bábművészet tanszakot.

Szakképzésben egyedülállóak leszünk. Megszeretnénk alakítani a Dunakanyar egyetlen Színész képzését, iskolarendszerű oktatás keretein belül.

 Csatlakozz hozzánk!

Legyél te is Kanyar-GO!-s :)

0

 .